Home|sponsoring|Cooper Tires - Indy Pro 2000

INDY PRO 2000 KAMPIOENSCHAP

Indy Pro 2000 debuteerde als een nieuwe race serie in 2013, ter vervanging van het Star Mazda-kampioenschap dat na 22 jaar in 2012 stopte. Het is de tweede officiële stap in de Road to Indy gesponsord door Cooper Tires. De kampioen ontvangt een beurs van $790.000 om in 2019 door te gaan naar Indy Lights. De drie beste finishers in het kampioenschap doen een ééndaagse Indy Lights test. In totaal worden er $ 1,175,750 aan prijzen en onderscheidingen uitgereikt.

In 2018 werd een nieuw chassis geïntroduceerd - de Mazda-aangedreven Tatuus PM-18. De PM-18 heeft zijn debuut gemaakt en kreeg lovende kritieken tijdens de tests. Met de USF-17 als basisauto voegt de PM-18 meer vermogen toe, maar liefst 275 pk en geavanceerde aerodynamica, evenals een Cosworth-datasysteem om de coureurs en ingenieurs te helpen.

Cooper Tires is de officiële band van Indy Pro 2000. Voor raceweekenden met één evenement kunnen twee sets nieuwe banden en een set gebruikte/ingereden banden van een vorige test of race worden gebruikt. Voor doubleheader-evenementen zijn drie sets nieuwe banden toegestaan, evenals een overdrachtsset. Twee sets nieuwe banden zijn toegestaan bij oval racen.

Dekking van de serie is te vinden op NBCSN en live-uitzendingen op het Advance Auto Parts INDYCAR Radio Network naar Sirius XM Satellite Radio, indycar.com, indycarradio.com en de INDYCAR-app van Verizon. ESPN International heeft de internationale uitzendrechten met onder andere races in Canada, Colombia, Mexico en Australië. 

Dekking van de serie is te vinden op NBCSN en live-uitzendingen op het Advance Auto Parts INDYCAR Radio Network naar Sirius XM Satellite Radio, indycar.comindycarradio.com en de INDYCAR-app van Verizon. ESPN International heeft de internationale uitzendrechten met onder andere races in Canada, Colombia, Mexico en Australië.

Alle raceweekenden zijn voorzien van wereldwijde livestreaming op indycar.comindylights.comRoadtoIndy.TV en de RoadtoIndy.TV-app inclusief dekking voor en na de race. Speciale uitzendkanalen zijn beschikbaar op Apple TV, Amazon Fire, Roku en, meest recent, de officiële Xbox One-app.

Afgestudeerden van Indy Pro 2000 zijn Marco Andretti, Dane Cameron, Conor Daly, Jack Hawksworth, James Hinchcliffe, Kyle Kaiser, Spencer Pigot, Graham Rahal, Scott Speed en Zach Veach.

Voor meer informatie, bezoek www.promazda.com.

Fotocredit: IMS LLC Photography