Home|Nieuws|Cooper Tire Europe wordt officieel de bandenoptie voor het Motorsport UK British Rally Championship

Cooper Tire Europe wordt officieel de bandenoptie voor het Motorsport UK British Rally Championship

MELKSHAM, UK, MEI 19, 2021 – Cooper Tire Europe deelt met genoegen mee dat het een officiële bandenoptie voor het Motorsport UK British Rally Championship wordt vanaf het seizoen 2021. Als deel van de overeenkomst zal de vernieuwde rally-bandenreeks van de fabrikant, die ultrahoge prestaties en betrouwbaarheid in tal van toepassingen biedt, voor de deelnemers beschikbaar zijn.

Het uitgebreide rallyassortiment van Cooper Tire Europe, dat is ontwikkeld en geproduceerd in Melksham (VK), omvat producten voor asfalt, klassiek asfalt, gravel en modder & sneeuw (M+S): de Cooper Discoverer Tarmac DT1, de Cooper Discoverer Tarmac DT02, de Cooper Rally Classic Tarmac CT01, de Cooper Discoverer Gravel DG1, de Cooper M+S en de Cooper M+S Evo.

Binnen het kernassortiment van zes bandenpatronen zijn 19 verschillende maten beschikbaar - voor velgdiameters van 13 inch tot 18 inch. De Cooper M+S en Cooper M+S Evo zijn verkrijgbaar in de rubbersoorten Soft, Medium en Hard, terwijl de Discoverer Tarmac DT1, de Discoverer Tarmac DT02, de Rally Classic Tarmac CT01 en de Discoverer Gravel DG1 verkrijgbaar zijn in de rubbersoorten Extra Soft, Soft, Medium en Hard.

Volgens de regels van de sport moeten deelnemers aan het Britise rallykampioenschap die punten willen scoren, een officiële band gebruiken. De producten van Cooper komen in aanmerking voor de zeven ronden tellende kalender van 2021, die een mix van asfalt- en gravel-evenementen in alle vier Britse thuislanden omvat, waaronder de Neil Howard Stages op Oulton Park in Engeland, de Nicky Grist Stages in Builth Wells, Wales, de Mull Rally op het eiland Mull, Schotland en de Ulster Rally in Newry, Noord-Ierland.

James Weekley, General Manager Motorsport, Cooper Tire Europe, zei: "We zijn verheugd dat we de status van officiële bandenoptie voor het Britse Rallykampioenschap hebben gekregen. Sinds de lancering van ons speciale rallygamma hebben we onze betrokkenheid bij nationale en internationale rallywedstrijden gestaag vergroot, en dit is opnieuw een belangrijke stap. We kijken uit naar de eerste ronde aan het eind van deze maand!"

Iain Campbell, manager van het Britse Rallykampioenschap, zei: "Het is fantastisch om Cooper Tire Europe in het Britse Rallykampioenschap te verwelkomen voor 2021. Wij hebben gehoord hoeveel ontwikkelingswerk er aan de banden is verricht, plus de opwindende plannen die de onderneming heeft om zijn aanwezigheid op de podia te vergroten. We kijken ernaar uit dat Cooper nog een competitief element toevoegt aan wat een spannend seizoen belooft te worden.

Cooper heeft een begeerlijke stamboom in rallykringen verdiend, door al meer dan rie decennia als belangrijke leverancier te fungeren voor diverse bos-, gravel-, ijs- en historische rally's. Meer recentelijk leverde het banden aan het Noord-Amerikaanse Rallykampioenschap en de Mobil Rally in Chile. Cooper levert ook de FIA Wereldkampioenschap Rallycross (World Rallycross Championship), de zus FIA Europees Rallycross Kampioenschap en het FIA Europees Autocross Kampioenschap - en voltooit zo de sponsorships voor de set van premier off-road FIA-categorie sponsoring.

Deel dit artikel