Home|Over Cooper

OVER ONS

Cooper is van oorsprong een Amerikaans bedrijf, opgericht in 1914 in Akron Ohio. Twee zwagers, John F. Schaefer en Claude E. Hart richtten een bedrijf op in de bandenindustrie. Na meer dan 100 jaar ervaring weten we hoe belangrijk banden zijn.

U kunt dus altijd op Cooper rekenen. We maken kwaliteitsbanden die goed presteren en duizenden kilometers meegaan.


AMERIKAANS BEDRIJF

De geschiedenis van Cooper gaat terug tot 1914. Schaefer en Hart kochten The Giant Tyre & Rubber Company uit Akron, Ohio een bandenreconstructiebedrijf, en verhuisden kort daarna het bedrijf naar Findlay, Ohio.

In 1926 ontwikkelde Ira J. Cooper de 'Cooper Creed', het bedrijf concentreerde zich op het leveren van 'goede producten, fair play en eerlijke deals'. De visie van Ira J. Cooper blijft vandaag de dag bij Cooper bestaan en deze visie is nog steeds de grondslag van Cooper Tires.


TOEGEWIJD AAN TECHNOLOGIE EN INNOVATIE

Cooper's Global Technical Center, opgericht in 2014 in Findlay, is een wereldwijd expertisecentrum voor bandenwetenschap en technologie. Samen met de voortdurende ontwikkelingen van onze banden voert Cooper strenge tests uit in ons testcentrum in de regio van San Antonio, Texas.


GEMAAKT OM LANG MEE TE GAAN

We maken kwaliteitsproducten die een lange levensduur hebben.


VEILIGHEID 

Veiligheid is onze topprioriteit. Op onze veiligheidspagina vindt u informatie over het vervangen van banden, onderhoud en veilig rijden. U kunt hierover contact opnemen met Cooper voor eventuele vragen.

Om jonge bestuurders meer inzicht te geven over de veiligheid heeft Cooper het programma Tread Wisely opgezet. Deze informatie is voor jongeren en volwassenen van 15-25 jaar. Door een proactieve aanpak en humor hebben meer dan 200 medewerkers zich aangemeld voor demonstraties op scholen en speciale evenementen. Bovendien wordt Tread Wisely uitgebreid ondersteund op het gebied van social media en een nieuwe mobiele app.

Onze sponsoring

South Snowdonia
FIA World Rallycross
David Coulthard