Home|Nieuws|Cooper Tire Europe benoemd tot officiële partner van de FIA Pure Motorsport serie

Cooper Tire Europe benoemd tot officiële partner van de FIA Pure Motorsport serie

MELKSHAM, UK, 11 JUNI, 2021 – Cooper Tire Europe is verheugd te kunnen aankondigen dat het een officiële partner is geworden van de FIA Pure Motorsport documentaireserie.

Pure Motorsport, dat in november vorig jaar is gestart en door het FIA Innovatiefonds (FIF) wordt gesteund, zet de brede en diverse wereld van de FIA-wedstrijden in de kijker.

De serie besteedt aandacht aan amateurwedstrijden in de vorm van hoogtepunten uit de races, interviews met coureurs en personeel, technische inzichten, naast andere speciale onderdelen. In totaal zullen 23 kampioenschappen worden georganiseerd - karting, regionale formule, dragracen, driften, vrachtwagenracen, heuvelklimmen, cross country, regionale rally's, autocross, cross car en historische races.

In 2021 zullen twaalf afleveringen van 26 minuten worden uitgebracht. Naast de eigen kanalen van de FIA zal de show over de hele wereld worden uitgezonden door een groot aantal zenders, waaronder Sky Sports, BT Sport, FOX Sports en ESPN.

Het doel van Pure Motorsport is de bekendheid en de zichtbaarheid van FIA-wedstrijden op alle niveaus te vergroten en hun unieke verhalen aan een breder publiek te laten zien.

De FIA heeft al lang een samenwerkingsverband met Cooper Tire Europe dat sinds de oprichting van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross de exclusieve bandenleverancier van dit kampioenschap is. Cooper Tire Europe is ook de exclusieve leverancier voor het FIA Europese kampioenschap Rallycross en het FIA Europese kampioenschap autocross.

James Weekley, General Manager Motorsport, Cooper Tire Europe, zei: "Motorsport is een kernonderdeel van de activiteiten van Cooper Tire Europe en wij zijn bijzonder fier op de grote verscheidenheid aan kampioenschappen waaraan wij leveren. Het is zeer spannend om deel uit te maken van de documentaireserie Pure Motorsport van de FIA, die de kijkers speciale toegang zal geven tot zoveel verschillende vormen van de sport waarvan we houden - en Cooper zal er bij elke bocht bij zijn."

Peter Bayer, secretaris-generaal voor sport van de FIA, zei: "De FIA is verheugd om de relatie met Cooper Tire Europe uit te breiden via hun steun aan de FIA Pure Motorsport-serie. Wij danken Cooper Tire Europe dat zij zich bij ons hebben aangesloten om de onvertelde verhalen van FIA-competitie uit de hele wereld onder de aandacht te brengen en wij kijken ernaar uit om het project samen met hen verder te ontwikkelen."

Deel dit artikel