Home|Nieuws|Cooper Tire Europe gaat een nieuwe samenwerking aan met BRUTE Jeeps

Cooper Tire Europe gaat een nieuwe samenwerking aan met BRUTE Jeeps

MELKSHAM, GROOT-BRITTANNIE, 24 JULI, 2020 Cooper Tire Europe is verheugd om aan te kondigen dat zij banden zullen gaan leveren aan BRUTE Jeeps, dat gespecialiseerd is in het creëren van exclusieve, op maat gemaakte edities van de Jeep Wrangler. Als onderdeel van de nieuwe samenwerking zal BRUTE door Cooper voorzien worden van producten uit het 4x4-assortiment, waaronder professionele off-road-banden voor een agressief uiterlijk en mogelijkheden in extreme omstandigheden.

Opgericht in Nederland door autoliefhebbers Jochem Mooijman en René Chaudron, biedt BRUTE drie Jeep modificaties aan: de Richmond Custom (een luxe urban versie); de Lagoon (een luxe zomer versie); en de Landaulet (een zomer versie met een elektrische softtop). Een hybride versie staat ook gepland voor 2021.

BRUTE gebruikt 2-deurs en 4-deurs Jeep Wrangler (JL) ontwerpen als basis voor haar op maat gemaakte voertuigen. Elk voertuig wordt door BRUTE volledig gereviseerd en luxueus afgewerkt met een breed scala aan kleuren, interieur- en exterieurstijlen en onderdelen. Vanuit Nederland worden de maatwerkvoertuigen van BRUTE door heel Europa en daarbuiten geleverd.

In de toekomst zal BRUTE in het kader van het maatwerk de producten van Cooper aanbieden. Een van deze producten zal de Cooper Discoverer® A/T3 Sport 2™ zijn, een nieuwe all-terrain, all-season band die een effectief evenwicht biedt tussen stabiliteit op de weg en off-road capaciteiten. Hij is ook voorbereid op zware winterse omstandigheden en gladde ondergronden met 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) en M+S (Mud and Snow) symbolen. Andere producten die BRUTE aanbiedt zijn de Cooper Discoverer® STT PRO™ P.O.R., de Cooper Discoverer® S/T MAXX™ P.O.R. en de Cooper Discoverer® AT3 4S™.

Jaap van Wessum, algemeen directeur van Cooper Tire Europe, zegt: “We zijn verheugd om samen te werken met BRUTE Jeeps en ze te voorzien van een aantal van onze nieuwste en meest geavanceerde profielen. Het is indrukwekkend om te zien hoe Jochem en René de afgelopen jaren het merk BRUTE hebben opgebouwd en we denken dat er in de toekomst nog genoeg spannende mogelijkheden zullen zijn om samen te werken”.

Jochem Mooijman, Partner, BRUTE Jeeps, zegt: “De Jeep Wrangler is een cultuurauto en door er een te rijden kun je je onderscheiden van de massa. Maar de gewone Jeep is voor velen niet genoeg, dus hebben we de verschillende BRUTE-modellen ontwikkeld voor wie individualiteit en iets bijzonders wil. We zijn blij dat we nu een andere finishing touch kunnen bieden met het bandenassortiment van Cooper”.

Cooper en BRUTE hebben al samengewerkt om een serie promotievideo’s te produceren voor de nieuwe Discoverer® A/T3 Sport 2™, die kunnen worden gedownload op het Cooper Tire Europe Brand Portal.

Deel dit artikel