Home|Nieuws|Cooper Tire Europe zal de Rally Sprint headlinen tijdens de Goodwood Members 'Meeting

Cooper Tire Europe zal de Rally Sprint headlinen tijdens de Goodwood Members 'Meeting

MELKSHAM, VK, 9 MAART 2020 - Cooper Tire Europe heeft de krachten gebundeld met Goodwood om de unieke Rally Sprint te leiden tijdens de 78e Goodwood Members 'Meeting in het weekend van 28-29 maart. Het tweedelige evenement krijgt de officiële naam Goodwood Rally Sprint Presented by Cooper Tires.

Cooper heeft een sterke achtergrond in wedstrijdconcurrentie en is gedurende drie decennia een belangrijke leverancier geweest van verschillende bos-, grind-, ijs- en historische rally's. Meer recentelijk leverde Cooper het North American Rally Championship en de Mobil Rally Chile, terwijl de fabrikant in november een uitgebreid nieuw assortiment rallybanden lanceerde, dat ultrahoge prestaties en betrouwbaarheid biedt voor tal van toepassingen en niveaus van de sport.

Tijdens de komende Goodwood Rally Sprint, gepresenteerd door Cooper Tyres, zal een spectaculaire selectie van World Rally Championship (WRC) -machines - die bijna een halve eeuw beslaan - de jaren terugdraaien en opnieuw de baan op gaan. Iconische auto's zoals de Lancia Stratos uit 1977, de Audi Sport Quattro uit 1984, de Subaru Impreza ‘555’ uit 1996 en de Ford Focus WRC uit 1999 zijn al bevestigd.

Tijdens drie runs verspreid over het weekend zullen de deelnemers een speciale asfaltbaan volgen die is geïnspireerd op de superspeciale podia van het WRC-stadion. De start-finish straight van Goodwood Motor Circuit wordt in beide richtingen gebruikt, terwijl er een nieuwe chicane-lay-out en een volledige snelheid op de pitstraat komt. Bij een primeur bij Goodwood wordt de tunnel gebruikt als ‘weggedeelte’ om toegang te krijgen tot de baan. Het veld zal op zaterdagavond twee keer lopen in atmosferische duisternis, gevolgd door een derde dagrit op zondagochtend.

Michiel Kramer, Sales and Marketing Director, Cooper Tire Europe, zei: “Het spreekt voor zich dat Goodwood een van de meest prestigieuze en authentieke motorsportlocaties ter wereld is. Cooper Tire Europe is buitengewoon trots om betrokken te zijn bij de 78e Goodwood Members 'Meeting door de Rally Sprint-etappe te presenteren. We kunnen niet wachten om ons merk in zo'n illustere omgeving te presenteren.”

De hertog van Richmond zei: "De Rally Sprint van Cooper Tyres wordt een absoluut hoogtepunt van de 78e Goodwood Members 'Meeting. Deze auto's zijn enkele van de meest spectaculaire om te bekijken van dichtbij op klaarlichte dag, dus het zal een echte traktatie zijn om ze in het donker te zien - alle oogverblindende koplampen, gloeiende remschijven en vlamspuwende uitlaten. Met een aantal coureurs van wereldklasse achter het stuur, waaronder wereldkampioenen Stig Blomqvist en Petter Solberg, wordt het weer een van die speciale Goodwood-momenten die nog lang in het geheugen leven.”

Cooper is de enige bandenleverancier van het FIA World Rallycross Championship en het zuster FIA European Rallycross Championship. In 2020 voltooit Cooper de reeks van eerste offroad-sponsoring in de FIA-categorie, die is geselecteerd voor het FIA European Autocross Championship.

Deel dit artikel