Home|Nieuws|Cooper Tire Europe voegt Cooper Discoverer AT3 LT en Cooper Discoverer AT3 XLT toe aan 4x4-line-up

Cooper Tire Europe voegt Discoverer AT3 LT en Discoverer AT3 XLT toe aan 4x4-line-up

MELKSHAM, VK, 3 FEBRUARI 2020 - Cooper Tyre Europe heeft de Cooper Discoverer AT3 LT en de Cooper Discoverer AT3 XLT aan zijn 4x4-assortiment toegevoegd. Voortbouwend op de lancering van de banden in de Verenigde Staten, zal er nu een reeks maten beschikbaar komen voor de Europese markt.

Onlangs aangekondigd als originele uitrusting (OE) op het nieuwe Nissan Navara N-TREK Warrior-bedrijfsvoertuig, is de Discoverer AT3 LT TM geschikt voor middelzware tot zware voertuigen, terwijl de Discoverer AT3 XLT TM geschikt is voor grotere, zware voertuigen. In eerste instantie wordt de Discoverer AT3 LTTM in Europa aangeboden in 15 maten voor 16- tot 18-inch velgen (met belastingsindexen van 112 tot 121), terwijl de AT3 XLTTM beschikbaar zal zijn voor 15-inch (LI 109) en 20 inch (LI 121) velgen.

Beide banden zijn voorzien van Durable Tread Technology ™ om zware lasten met verminderde slijtage te vervoeren; steenuitwerprichels om stenen en grind vrij te maken en een schoon loopvlak te behouden voor verbeterde tractie op de weg; en de aanduiding 3 Peak Mountain Snowflake (3PMS) voor winter- en sneeuwprestaties. Bovendien beschikt de AT3 XLTTM over robuuste tractieschouders voor agressief offroad-gebruik en weerstand tegen slijtage en lekke banden.

De nieuwste aanwinsten van Cooper Tire Europa vormen een aanvulling op een reeds uitgebreid assortiment van 4x4- en SUV-producten, voor verschillende oppervlakken, omstandigheden en temperaturen. Off-road, Cooper Tire Europe biedt modder-terrein, ruw-terrein en all-terrain producten, terwijl op de weg, zomer-, winter- en all-season banden.

Michiel Kramer, Sales and Marketing Director, Cooper Tire Europe, zei: “We zijn verheugd om deze twee nieuwe banden aan ons assortiment toe te voegen. Zowel de Cooper Discoverer AT3 LTTM als de Cooper Discoverer AT3 XLTTM hebben zich in de Verenigde Staten bewezen. We kijken er nu naar uit om deze banden met onze Europese klanten te delen. ”

Deel dit artikel