Home|Nieuws|Cooper Tire Europe gaat een samenwerking aan met Timeless Garage

Cooper Tire Europe gaat een samenwerking aan met Timeless Garage

MELKSHAM, UK, 11 MAART, 2021 – Cooper Tire Europe kondigt met plezier een nieuwe samenwerking aan met Timeless Garage, een in Portugal gevestigde specialist voor de restauratie van klassieke auto’s en maatwerk.

Het meest recente “resto-mod” van Timeless Garage is gebaseerd op de Series 1 Mitsubishi Pajero, een full-size SUV (Sport Utility Vehicle). Er zullen in totaal zes auto’s worden aangepast die allemaal op voorhand verkocht zijn. Met een imponerend design is de Timeless Garage Pajero volledig uitgerust met de Cooper Discoverer® STT PRO™ P.O.R. (Professional Off-Road) in de maat LT265/75 R16.

Coopers meest extreme off-road-gerichte band, de Discoverer® STT PRO™ P.O.R. gaat prat op de Armor Tek3®-constructie die de band extra duurzaam en lekbestendig maakt; alternerende schoudernoppen om de tractie in modder en op zachte ondergronden te verbeteren; en ribben in het binnenprofiel met 3-2 blokpatroon op het loopvlak om het geluid te reduceren en de stabiliteit te verbeteren.

Timeless Garage werd opgericht in 2016 en is in de Portugese hoofdstad Lissabon gevestigd. Het bedrijf restaureert klassieke auto’s en verricht maatwerk volgens welbepaalde specificaties, zodat klanten het "oorspronkelijke design kunnen herinterpreteren en iets unieks kunnen creëren”. Vorige projecten omvatten aanpassingen van iconen zoals de Porsche 911, Alfa Romeo GT en MGB Roadster, naast een continu groeiende lijst van off-road auto’s zoals de klassieke Land Rovers en Toyota’s.

Voor deze interessante nieuwe samenwerking zal Cooper Tire Europe meer producten uit zijn uitgebreide gamma’s 4x4 en PCR (Passenger Car Radial) aan Timeless Garage leveren voor toekomstige projecten.

Cecilia Razeto, hoofd van Marketing & Communication, EMEA, Cooper Tire Europe, zei, “Timeless Garage heeft een uitstekende reputatie op de markt voor de restauratie en maatwerk en met onze uitgebreide productgamma’s, zowel voor on-road als voor off-road auto’s, nieuw en oud, voelt het aan als een perfecte match. We kijken ernaar uit in de toekomst samen te werken aan meer projecten.”

Tyson Ballard, CFO & vennoot van Timeless Garage, zei, “We wisten van meet af aan dat Cooper-banden het best geschikt waren voor de Pajeros. De juiste wielen en banden zijn kritiek in termen van look, stand en prestatievermogen en de banden van Cooper zullen ons daarbij helpen. We hebben deze banden maandenlang getest en zijn verbaasd hoe duurzaam ze zijn. We kijken echt uit naar de start van deze relatie en verheugen ons op de samenwerking met Cooper.”

Deel dit artikel