Home|Nieuws|Cooper Tire Europe blijft de exclusieve bandenleverancier voor FIA World Rallycross en FIA European Rallycross

Cooper Tire Europe blijft de exclusieve bandenleverancier voor FIA World Rallycross en FIA European Rallycross

MELKSHAM, UK, 23 APRIL, 2021 – Cooper Tire Europe kondigt met plezier aan dat het de exclusieve bandenleverancier blijft voor het FIA wereldkampioenschap Rallycross en het FIA Europese kampioenschap Rallycross voor het seizoen in 2021, 2022 en 2023.

Vanaf 2021 zal Cooper het FIA wereldkampioenschap Rallycross beleveren dat werd omgedoopt tot RX1 eerste klasse, samen met de gloednieuwe volledig elektrische klasse Rx2e - en markeert daarmee het begin van een nieuw tijdperk voor de sport. Bovendien zal  Cooper de RX1- en Rx3-velden voor het FIA Europese kampioenschap Rallycross uitrusten.

Cooper’s ACB11 (die wordt geproduceerd in de maten 225/640-17 en 205/620-17) en RX Moulded Wet  (geproduceerd in maat 210/635R17) zullen worden geleverd aan alle hierboven vermelde categorieën.

Door de jaren heen heeft het niet aflatende werk van Cooper's motorsportafdeling ervoor gezorgd dat de banden voldoen aan de steeds strenger wordende vereisten. Nu de banden aan grotere krachten worden blootgesteld, aangezien het FIA Wereldkampioenschap Rallycross overschakelt naar elektrische aandrijfsystemen, zal het gamma blijven evolueren.

James Weekley, algemeen directeur van de motorsportafdeling van Cooper Tire Europe, zei, "De uitbreiding van onze relatie met het FIA Wereldkampioenschap Rallycross en het FIA Europese kampioenschap Rallycross is een fantastische manier voor Cooper Tire Europe en onze motorsportafdeling om 2021 te starten. We kunnen niet wachten om opnieuw te gaan racen en kijken ernaar uit een sleutelrol te spelen in de ontwikkeling van het nieuwe tijdperk in de motorsport."

Gyarfas Olah, voorzitter van de off-road commissie, FIA, zei “FIA verheugt zich erop onze bijzonder succesvolle samenwerking met Cooper Tire Europe voor drie jaar voort te zetten. Hun producten leveren een uitstekend prestatievermogen en duurzaamheid. Cooper zal een fantastische partner zijn om ons te begeleiden bij de elektrische overschakeling van de categorie."

De laatste drie decennia weren talrijke Britse en Europese kampioenschappen en wereldkampioenschappen Rallycross gewonnen op producten die door Cooper werden geproduceerd. Naast het FIA Wereldkampioenschap Rallycross en het FIA Europese kampioenschap Rallycross, belevert Cooper de RallyX Nordic, de Rallycross on Ice en het Motorsport UK British Rallycross Championship 5 Nations Trophy als een van de nationale reeksen.

Deel dit artikel