Home|Bandenonderhoud|Wieluitlijning

Wieluitlijning 

Wieluitlijning en balancering zijn belangrijk voor de veiligheid en heeft invloed op het comfort en het aantal kilometers dat u met de banden kunt rijden. Inspecteer uw banden ten minste eenmaal per maand op signalen van onbalans, ongelijke slijtage of schade (zoals scheuren, gaten en bulten).

Ongelijke slijtage kan worden veroorzaakt door onjuiste bandendruk, verkeerde uitlijning, onbalans of problemen met de wielophanging. Indien dit niet verholpen wordt, zal verdere schade optreden. Deze omstandigheden verkorten de levensduur van uw banden en kunnen leiden tot verlies van controle over het voertuig en ernstig persoonlijk letsel.

U moet uw uitlijning regelmatig laten controleren zoals gespecificeerd in de gebruikershandleiding van het voertuig. Ook wanneer u problemen ervaart zoals trillen, is het verstandig de uitlijning te laten controlen. De kosten hiervoor kunnen verschillen per dealer.

Cooper adviseert om iedere 5.000 km de banden om te roteren. Hierdoor wordt snelle en ongelijke slijtage van het loopvlak en trillingen voorkomen.