Home|sponsoring|David Coulthard

David Coulthard

Voormalig Formule 1 en DTM-ster, David Coulthard, is betrokken als ambassadeur bij Cooper Tire Europe voor het ultra-high-performance (UHP) bandenassortiment.

In deze rol geeft Coulthard technisch advies en tevens feedback aan het productontwikkelingsteam en vertegenwoordigt hij de fabrikant bij belangrijke evenementen. Coulthard vervult een sleutelrol bij de bandenontwikkeling van Cooper. De ex-racer, die tijdens zijn 15-jarige Formule 1 carrière voor Williams, McLaren en Red Bull reed, gebruikt zijn expertise en feedback over handling op nat en droog wegdek en grip in bochten, richting het technische team. Naast zijn rol als ambassadeur van het Cooper UHP-assortiment en zijn ondersteunende rol bij de ontwikkeling van de banden, brengt Coulthard het aanbod van Cooper Tire ook bij een breder publiek onder de aandacht. 

"Door de samenwerking met Cooper Tires als ambassadeur van het UHP-assortiment, heb ik het gevoel dat ik teruggekeerd ben naar het bedrijf dat een groot deel uitmaakte van mijn pre-Formule 1 carrière. Ik heb ervaring in de F3 en F3000 met Avon Tyres, een merk van Cooper Tires''.

“Ik ben nauw betrokken bij de ontwikkelingsprogramma's van het merk. Daarnaast spreekt ook de motorsportgeschiedenis, het uitzonderlijke en prestatiegerichte UHP-assortiment en de veiligheidsreferenties, mij enorm aan. De hoge kwaliteit van de banden heeft zich de afgelopen decennia zeker bewezen.''