Home|sponsoring|Cooper Tires - Indy Lights

INDY LIGHTS GESPONSORD DOOR COOPER TIRES

Indy Lights heeft tijdens zijn 31-jarige bestaan een aantal van de grootste namen van de Verizon IndyCar serie voortgebracht. Waaronder regerend IndyCar-kampioen Josef Newgarden, Helio Castroneves, Scott Dixon en Tony Kanaan en nieuwkomers Ed Jones, Spencer Pigot, Matheus Leist en Kyle Kaiser. 

Als laatste stap in de Road to Indy, gesponsord door Cooper Tires, maakte Indy Lights in 2015 een transformatie door. Met de komst van de ultramoderne Dallara IL-15, worden baanrecords continu verbroken. Het door Mazda aangedreven chassis beschikt over paddle shifters, push-to-pass en veiligheidscomponenten die voldoen aan de INDYCAR- en FIA normen. De 2.0 liter Mazda MZR-R-motor met turbocompressor produceert 450 pk met 50 pk push-to-pass en kan een heel seizoen mee zonder aangepast te worden.

Cooper Tires is de officiële band van Indy Lights. Voor afzonderlijke evenementen mogen concurrenten drie sets nieuwe banden en een set gebruikte/ingereden banden van eerdere test- of race-evenementen gebruiken. Voor double header races zijn vier sets Cooper banden toegestaan, evenals één set gebruikte/ingereden banden. Bij oval racen zijn drie sets nieuwe banden toegestaan.

De Indy Lights kampioen, gesponsord door Cooper Tires, ontvangt een beurs ter waarde van $1 miljoen om af te studeren voor de Verizon IndyCar serie met een gegarandeerd drie-race-programma, waaronder de Indianapolis 500.

Uitzendingen van de serie is te vinden op NBCSN en live op het Advance Auto Parts INDYCAR Radio Network, Sirius XM Satellite Radio, indycar.com, indycarradio.com en de INDYCAR-app van Verizon. ESPN International heeft de internationale uitzendrechten met onder andere races in Canada, Colombia, Mexico en Australië.

Alle raceweekenden zijn voorzien van wereldwijde livestreaming op indycar.com, indylights.com, RoadtoIndy.TV en de RoadtoIndy.TV-app inclusief dekking voor en na de race. Speciale uitzendkanalen zijn beschikbaar op Apple TV, Amazon Fire, Roku en, meest recent, de officiële Xbox One-app.

Voor meer informatie, bezoek www.indylights.com.

Fotocredit: IMS LLC Photography