Home|sponsoring|Cooper Tires - USF2000 Championship

USF2000 Championship

Als de eerste officiële stap naar de Road to Indy, gesponsord door Cooper Tires, biedt USF2000 een essentieel trainingsveld voor de sterren van morgen .

De serie is de bepalende stap geweest voor coureurs sinds 1990. Afgestudeerden zijn Dane Cameron, JR Hildebrand, Colton Herta, Sam Hornish Jr., Charlie Kimball, Andy Lally, Spencer Pigot, Buddy Rice, Bryan Sellers, Zach Veach en Dan Wheldon onder vele anderen.

De seriekampioen van 2019 ontving een beurs van $325.000 om door te gaan naar de Pro Mazda-competitie. In 2018 werd in totaal $497.950 aan prijzengeld en onderscheidingen tijdens het seizoen uitgedeeld.

De serie maakt ook deel uit van de Mazda $ 200K USF2000 Scholarship Shootout, die kampioenen van series uit de hele wereld samenbrengt om te strijden voor een $ 200K-beurs om de USF2000-arena in te gaan.

De hoog aangeschreven Tatuus USF-17 debuteerde in 2017 en vertegenwoordigde een belangrijke technologische stap vooruit. Naast verbeterde veiligheidsfuncties omvatten upgrades een zesversnellingsbak met paddle-shift, twee-weg verstelbare dempers, Cosworth-datasysteem een ECU, LCD-stuurwiel, PFC-remmen met vier zuigers en meer. De Mazda 2,0-liter MZR-motor produceert 175 pk.

Cooper Tires is de officiële band van USF2000. Voor individuele evenementen mogen twee nieuwe sets banden gebruikt worden, drie voor double headers en vier voor triple headers als aanvulling op een set met gebruikte/ingereden banden van een vorige race of test. Twee sets nieuwe banden zijn toegestaan bij oval racen.

Alle races hebben live streaming-shows op indycar.com, usf2000.com, RoadToIndy.TV en de RoadToIndy.TV-app, inclusief dekking voor en na de race. Speciale uitzendkanalen zijn beschikbaar op Apple TV, Amazon Fire, Roku en, meest recent, de officiële Xbox One-app.

Voor meer informatie bezoek www.usf2000.com.


Photocredit: IMS LLC Photography